Як закрити профіль у фейсбуці: керуємо конфіденційністю

Соцмережі роблять особисте життя користувачів досить відкритим. За фото та дописами можуть слідкувати різні люди, і не завжди з добрими намірами. Іноді це може бути щонайменше неприємно, а то й небезпечно. Особливо для публічних людей та блогерів, які активно висвітлюють своє життя, публікують маршрути поїздок чи анонси зустрічей з фоловерами.

Навіщо закривати профіль

Закрити профіль у Фейсбуці може знадобитися з різних причин. Налаштувати приватність можна собі, власній дитині чи батькам похилого віку, захистивши їхні світлини й особисті дані від шахраїв та недоброзичливців. Також можна захистити власні дописи або контролювати, хто і як їх коментує, кому поширює. За допомогою налаштування конфіденційності можна перевіряти, хто стежить за профілем, та приховувати коментарі з певними словами.

В разі, якщо профіль закритий, побачити дописи в стрічці, записи про важливі події та онлайн розповіді з геолокацією можуть лише друзі або обрані підписники, що значно підвищує безпеку користування соцмережею.

Закриваємо профіль у веб-версії

Щоб закрити профіль у Фейсбуці з комп’ютера, необхідно:

  • Натиснути на свою світлину.
  • Вибрати меню «Налаштування та конфіденційність».

  • Натиснути «Налаштування».

  • Знайти меню «Аудиторія та видимість».

  • Налаштувати, які люди можуть знаходити та зв'язуватися з власником сторінки, хто може переглядати дописи, розповіді, відео Reels, які сторінки або користувачів заблокувати.

Також закрити профіль у фейсбуці можна таким чином:

Таким чином можна не тільки приховати свої дописи, але й налаштувати, хто зможе публікувати дописи у стрічці, коментувати чи поширювати контент власника сторінки.

В меню «Читачі та публічний контент» можна дозволити або заборонити коментувати загальнодоступні дописи, вибрати аудиторію, яка буде бачити той чи інший контент.

Завдяки налаштуванню сповіщення про опублікування можна слідкувати за тим, хто, окрім друзів, стежить за дописом, ставить «Подобається», поширює чи коментує публічний допис.

ℹ️ Цікавий факт

Функція закриття профілю у Facebook, що дозволяє приховувати публікації та фото профілю від людей, які не є друзями, доступна не в усіх країнах.

На даний час вона доступна:

  • Україні (з лютого 2022 року)
  • Афганістані

Закриваємо профіль в мобільній версії

Як закрити профіль у фейсбуці з ПК, вже розібрались. А через мобільну версію це можна зробити натиснувши, на три горизонтальні лінії в верхньому правому кутку. Далі слід:

  1. Вибрати меню «Налаштування та конфіденційність».
  2. Перейти в «Налаштування».
  3. Знайти «Аудиторія та видимість».
  4. Натиснути «Закриття профілю».

Закритий профіль бачитимуть лише друзі. Лише вони зможуть бачити основну світлину, обкладинку, дописи та розповіді.

Закриття профілю не виключає можливості, що сторінка буде знайдена в пошуку. Такому профілю можна надіслати запит на дружбу. Прийняти чи ні цей запит, вирішує власник сторінки. Це допомагає зберігати конфіденційність та не хвилюватися, що дані профілю побачать небажані люди.