Що означає слово “чиназес”?

Історія походження слова чиназес та саунтрес

Вже з 2018 року ми чуємо слова чиназес або ще саунтрес. Походження і справжнє значення цих слів зростає великими загадками. Що ж насправді означає слово - чиназес? Та звідки взагалі з'явився цей мем? Поговоримо детальніше у нашій статті.

чиназес

Перш за все появі слів “чиназес” та “саунтрес” ми зобов'язані Instagram блогеру Андрію Боярському. Його історія в Instagram почалася на ринку Боярки, що знаходиться неподалік Києва. Там його зустрів інший блогер Павло. Спочатку хлопці просто сміялися з Андрієм, але потім йому сподобалася культура поведінки та мови майбутньої зірки. Андрій ходив по ринку шукав підробіток за гроші. Хоча за великим рахунком він не був офіційним працівником ринку хлопця ніхто не вигнав з ринку. Очевидно, що Андрій Боярський має розлад аутисти́чного спе́ктра та повноцінно він не може спілкуватися з людьми. 

Саме завдяки Паші та його друзям Боярський отримав шанс знайти себе в житті. З того часу він став блогером.

Повернемося до загадкових слів чиназес та саунтрес. Яких тільки теорій пов'язаних з появою ціх слів не було. Одна із самих поширених домислів полягає в тому, що слова запозичені з іноземних мов. Є теорія що іспанською мовою слова чиназес і саунтрес позначають оклик та запитальний спосіб. Нібито ці частки здавна допомагали іспанцям у поясненні. Насправді в іспанській мові немає жодних проблем з запитальними та окликовими знаками, відповідно потреба в подібних частках відпадає. Друга теорія схожа на першу, але має вже кавказькі коріння. Однак ця теорія теж не отримала ніякого підтвердження.

Чиназес - значення сленгове, має цілком зрозумілий контекст. Це приємне відчуття пов'язане з чимось несподіваним чи зі схваленням зробленого. До речі тією чи іншою мірою те саме стосується слова саунтрес. 

Багато хто припускав, що слова мають коріння від англійської chill-chillout - відтягуватись, розслаблятися. 

Деякі вважають, що “чиназес” походить від англійського слова "Chinese", яке використовується для позначення людей з Китаю. Ще одна, остання теорія говорить про те, що Андрій, просто вигадав ці слова з рандомних складів. Звідки ж насправді з'явилися ці слова? 

Насправді корінь походження слова чиназес проростає там, де Андрій проводив найбільше часу. А саме на ринку, постійно вдивляючись на прилавку та допомагаючи розвантажувати товар, хлопець натикався на один і той самий напис - made in China. Саме ця фраза і стала похідним для всіх інших. 

Чиназес - нове сленгове слово, що підкорює молодь

"Чиназес" - це сленгове слово, яке стрімко набирає популярності серед молоді, особливо в часи, коли так не вистачає позитивних емоцій. 

ℹ️ Що означає слово чиназес?
  • Все круто, чудово, краще за всіх! - ось найближчі синоніми до "чиназесу".
  • Це слово використовується, щоб підкреслити свою успішність, крутість, статус.
  • Чоловіки часто вживають його, щоб похизуватися перед друзями та знайомими своїми досягненнями: новою машиною, крутим ремонтом, відпочинком на екзотичному курорті, народженням сина, кар'єрним ростом, красивою дружиною чи коханкою, несподіваним везінням тощо.
  • "#чиназес" - популярний хештег в Instagram, де люди публікують фото та відео, що демонструють їхнє "щасливе" життя.

Чи буде "чиназес" жити довго? Час покаже. Але вже зараз воно стало частиною українського сленгу, що відображає дух часу.