Молитви за здоров'я - сильна молитва, яка зцілює

Хоч би як боляче було бачити, як страждає близька нам людина, хвороба – це неминуча частина людського досвіду. 

Незалежно від того, йдеться про легку травму чи серйозне захворювання, фізичні та емоційні втрати, які вона може спричинити, є величезними. Молитви за здоров'я вже давно стали джерелом надії та зцілення для людей, які переживають важкі часи.

Хоча молитва за здоров'я не може гарантувати негайного результату, вона стає мостом, що єднає людину з Богом, даруючи їй силу для відновлення. Коли тягар стає надто важким, зверніться до сильної молитви, яка зцілює.

До кого звертатися з проханням про здоров'я та зцілення?

З проханням про здоров'я та зцілення можна звертатися до Бога, Пресвятої Богородиці та Святих. 

Святі, до яких можна звернутися:

  • Святого Пантелеймона;
  • Святої великомучениці Варвари;
  • Святого Миколая Чудотворця.

Ви можете молитися до цих святих, просячи про їхнє заступництво перед Богом.

ℹ️ Цікаво знати:

Вважається, що деякі ікони мають чудотворну силу зцілення. Такі як:

  • тростянецька ікона «Богородиця Одигітрія»;
  • чудотворна ікона Пресвятої Богородиці;
  • ікона «Троєручиця»;
  • чудотворна ікона «Всецариця».

Молитва за здоров'я до Бога

Господи всемогутній і Всемилостивий, допоможи, спаси і збережи всіх, хто просять твоєї допомоги і здоров'я. Зціли і дай сил і мудрості прийняти волю Твою. Настав на шлях твоєї любові, щоб прожити всі дні до зустрічі з тобою доброті і допомоги ближнім. Амінь.

Молитва за здоров'я до Пресвятої Богородиці

Пресвята Богородиця, спаси і сохрани дитини мого (ім’я). Захисти його силою своєї і направ життя по праведному, світлого, щасливого шляху. Нехай дитина не знає болю і мук, які уготовані йому бісівським впливом. Умоли Бога і Сина Твого про допомогу моєму чаду. Визволи його від хвороби і залікувати недуги все своєю силою. Нехай він буде під покровом Твоїм денно і нощно в послух Тобі і батькам своїм. Вручаю дитини свого і життя його в руки Твої, про Владичиця. Амінь.

Молитва за здоров'я до Святого Пантелеймона

О, преславний цiлителю, великомучениче Пантелеймоне! Поглянь милостивим оком твоїм на людей, що перед твоєю чесною iконою до Господа моляться щиро i просять вiд тебе помочi й заступництва. Донеси до Господа Бога нашого щиросерднi до Нього наші прохання й благання i допоможи вимолити грiхiв наших прощення й помилування. Ми бо - через беззаконня, переступи й провини нашi - не маємо належної відваги очей пiдвести на висоту небесну, анi пiднести голос молiння до неприступної слави Божої. Ти ж прийняв вiд Христа Спаса благодать недуги вiдганяти, немочi зцiлювати.

Тож просимо тебе: не вiдкинь нас, недосконалих і грішних, що приходимо до тебе i благаємо: будь нам Господньою утiхою в печалях, цією Небесною силою і благодаттю зцiли прелютi недуги нашi, разом з нами вимоли в Бога всiм нам усе те, що для Його помилування, очищення й спасiння потрiбне; щоб, молитвами нашими й твоїми Божу благодать i милiсть отримавши, прославляли ми всякого добра Скарбницю й дарiв Подателя Бога, у Тройцi Пресвятiй Єдиного, Отця, i Сина, i Святого Духа, нинi, i повсякчас, i на вiки вiкiв. 

Амiнь.

Інша молитва за здоров'я:

О, святий великомучениче Пантелеймоне,

милостивий і співчутливий!

Звертаюся до тебе з щирою молитвою про здоров'я для себе (або для імені того, за кого молишся).

Ти, будучи земним лікарем, безкоштовно лікував хворих і зцілював їх від недуг.

Зараз, перебуваючи в Царстві Небесному, ти маєш велику благодать від Бога.

Прошу тебе, святий Пантелеймоне, ублагай Господа нашого Ісуса Христа дарувати мені (або імені того, за кого молишся) зцілення від (назвати хворобу).

Подай мені (або імені того, за кого молишся) силу духу і терпіння в цій недузі.

Навчи мене (або імені того, за кого молишся) жити благочестиво і богоугодно, щоб я (він, вона)

міг (могла) своїми ділами прославляти ім'я Пресвятої Трійці: Отця, і Сина, і Святого Духа.

Амінь.

Молитва за здоров'я до Святої великомучениці Варвари

О, свята великомучениця Варваро,

прекрасна діво і мудра страстотерпице!

Звертаюся до тебе з щирою молитвою про здоров'я для себе (або для імені того, за кого молишся).

Ти, будучи юною дівчиною,

з глибокою вірою в Бога

здолала всі муки і страждання,

які тебе спіткали.

Прошу тебе, свята Варваро,

ублагай Господа нашого Ісуса Христа дарувати мені (або імені того, за кого молишся) зцілення від (назвати хворобу).

Подай мені (або імені того, за кого молишся) силу духу і терпіння в цій недузі.

Навчи мене (або імені того, за кого молишся) жити благочестиво і богоугодно, щоб я (він, вона)

міг (могла) своїми ділами прославляти ім'я Пресвятої Трійці: Отця, і Сина, і Святого Духа.

Амінь.

Молитва за здоров'я до Святого Миколая Чудотворця

Всеблагий отче Миколаю, великий і предивний чудотворцю! Ти своїми молитвами лікував усяку недугу і хворобу, ти своїм заступництвом визволяв від смерті, ти своєю опікою відганяв біду. Щиро благаю тебе, помічника тих, що є в горі і нужді теперішнього життя: поспіши й до мене із своєю поміччю, захисти мене й усіх людей від вогню й води, від голоду й пошесті, від тяжкої хвороби і несподіваної смерті.

Оберігай мене через ціле моє життя, а особливо в страшну хвилину переходу з дочасного життя до вічності. Захисти мене тоді щитом твоєї молитви перед справедливим гнівом Христа Бога і допоможи мені, щоб я опинився (-лася) навіки в небі, разом з тобою, де буду прославляти й величати Боже милосердя.

Амінь.

Сильна молитва, яка зцілює

Одна із найсильніших молитвов, яка зцілює звучить так:

Господи Боже, Владико життя мого! Ти з милости Своєї сказав: «Не бажаю Я смерті грішника, але щоб він покаявся і був живим». Я знаю, що ця хвороба, яку я терплю, — це кара за мої гріхи та беззаконня; знаю, що ділами своїми я заслужив найтяжчої кари; але, Чоловіколюбче, чини зі мною не за злобою моєю, а за безмежним милосердям Твоїм.

Не побажай смерті моєї, але дай мені сили, щоб я терпеливо переносив хворобу, як заслужене мною випробування, а після уздоровлення від неї щоб я навернувся всім серцем, всією душею і всіма моїми почуттями до Тебе, Господа Бога, Творця мого і жив для виконання святих Твоїх заповідей, для спокою моїх рідних і для мого спасіння.

Амінь.